Poke bowl

Poke bowl

Een kommetje vol kleuren en smaken. Ook de kinderen smullen hier gegarandeerd van mee.

VEGGIETIP: Vis kan je vervangen door een extra groente zoals fijngesneden sla.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Rijst:
300g volkoren rijst
2 el soya
1 el rijstazijn of gewone azijn
1 el sesamzaad

Garnituren:
1 komkommer
2 dikke wortelen
3 lenteuien

Dressing:
2 gekookte rode bieten
2 el griekse yoghurt
1 el honing
peper en zout

Raapjes:
4 raapjes
1 el olijfolie
peper en zout
snuifje kaneel

4 zeeduivelfilets (150g per persoon):
klont boter
4kl mosterd
1 bot koriander

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking en roer er soja, azijn en sesamzaadjes onder;
  • Was de raapjes, snij in partjes en meng er de olie, peper, zout en kaneel onder;
  • Leg de stukjes open op een ovenplaat met bakpapier en rooster 20’ op 200°;
  • Was de komkommer en snij hem doormidden, schil met een dunschiller in slierten tot aan de pitjes;
  • Schil de wortel en rasp fijn;
  • Snij de lente ui in kleine stukjes;
  • Doe alles voor de dressing in een hoge maatbeker en mix fijn met staafmixer;
  • Snij de zeeduivel in sneetjes en meng die door de mosterd tot ze overal bedekt zijn;
  • Laat de boter in een pan schuimig worden en bak 4 minuten gaar.

Afwerking

  • Verdeel de rijst in kommetjes;
  • Leg daarop wat van alle bereide ingredienten;
  • Werk af met koriander;
  • Serveer er de dressing bij.

Laat je kinderen zelf de rijst beleggen met wat ze graag lusten. Hier thuis zal dat komkommer wortel, bloemkool en roze dressing zijn. Ik leg er dan stiekem nog een paar stukjes vis bij :) Vis kan je vervangen door een extra groente zoals fijngesneden sla.

Sofie Dumont

Beste supermarkt, maak je van seizoensgroenten de makkelijkste keuze?

We gebruiken je gegevens enkel om je op de hoogte te houden van deze campagne. Je kan op elk moment uitschrijven.