Over

Over 'Ik ben meer dan mijn kassaticket'

Ik ben meer dan mijn kassaticket is een beweging van burgers die van duurzame voeding in de supermarkt de gewoonste zaak van de wereld wil maken. Ook al worstelen we in onze dagelijkse keuzes om duurzaam te kopen, we zijn meer dan het product en de prijs op ons kassaticket. We willen dat het verhaal achter ons eten klopt, van bij de boer tot op ons bord.

Je kassaticket zegt wat je koopt. Je kassaticket toont wat je daarvoor betaalt. Je kassaticket zegt veel... maar niet alles. Het vertelt niet dat je geeft om het milieu, goede werkomstandigheden en een eerlijke prijs voor iedereen. Misschien vertelt je kassaticket vooral dat je haast had. Dat je je weg niet vindt in het aanbod. Want ja... Wat is duurzaam en wat niet?

Wil jij ook dat je supermarkt je daarbij helpt? Dat is de vraag die consumenten met Ik ben meer dan mijn kassaticket stellen aan hun supermarkt.

Ik ben meer dan mijn kassaticket is een initiatief van Rikolto (Vredeseilanden), Fairtrade Belgium, Ferm (vroeger KVLV), FairTradeGemeente, Gezinsbond en Test Aankoop. Het initiatief geniet de steun van Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu, Netwerk Bewust Verbruiken en een groeiend aantal andere organisaties.

SDG Voice 2019

Voor het derde jaar op rij selecteerde de Belgische overheid een aantal ambassadeurs om het grote publiek warm te maken voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties. De jury selecteerde Ik ben meer dan mijn kassaticket omdat het concreet werk maakt van SDG 12: verantwoorde consumptie en productie.