Parfait van rabarber en appel, crumble van havermout

Parfait van rabarber en appel, crumble van havermout

Heerlijk fris, als ontbijt of vieruurtje in het weekend of als dessertje in de week.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • Compote:
    4 dikke stengels rabarber
    100 ml water
    2 jonagold appels
    1 vanillestok
    3 el honing
    1 tl kaneel
    1 kl geraspte gember
  • Crumble:
    100 g havermout
    5 geweekte medjoul dadels
    1 el pindaboter
    50 g hazelnoten
    50 g pompoenpitten
    snuifje zout
  • Luchtige ricotta room:
    1 potje ricotta
    1 el honing
    300 ml volle room

Compote:

  • Was de rabarber en de appels, schil de appels en verwijder het klokhuis, en snij alles in stukjes;
  • Doe de rest van de ingrediënten in een pot en laat 20 min met deksel sudderen;
  • Is de compote nog te lopend? Laat dan verder pruttelen tot alle vocht verdampt is, laat afkoelen.

Crumble:

  • Doe de dadels samen met havermout, pindaboter en zout in een cutter en laat malen tot alle ingrediënten samenhangen;
  • Stort uit op een bakplaat met bakpapier en meng er de pompoenpitten en de grof gesneden hazelnoten onder, verdeel over de bakplaat en laat 15 min in voorverwarmde oven van 150° mooi bruin kleuren;
  • Laat afkoelen.

Ricotta room:

  • Klop de ricotta met de honing glad;
  • Klop de slagroom op tot er zich pieken vormen;
  • Meng voorzichtig onder elkaar.

Vul de potjes met een laag compot, daarop de lichte room, en zet ze 30 min afgedekt in de koelkast.

Afwerking

Doe er een eetlepel crumble over en geniet.

Tip: Varieer naargelang het seizoen met de compote. De overschot van de crumble kan je over je ontbijt strooien of meenemen als snack naar het werk.

Sofie Dumont

Beste supermarkt, maak je van seizoensgroenten de makkelijkste keuze?

We gebruiken je gegevens enkel om je op de hoogte te houden van deze campagne. Je kan op elk moment uitschrijven.