(Eigen)wijs in de supermarkt in Turnhout

Wat zijn de truken van de foor waarmee supermarkten jou verleiden? En kunnen we die ook inzetten om van duurzaam de makkelijkste keuze te maken? In Turnhout word je ontvangen door de lokale trekkersgroep van FairTradeGemeente voor deze gratis workshop boordevol boeiende inzichten en leuke weetjes om na te vertellen.

Uit onderzoek weten we dat gezonde voeding, duurzaamheid en eerlijke prijs hoog scoren bij de consument. Maar in de praktijk blijkt dat we er veel minder in slagen om die overtuiging om te zetten in aangepast koopgedrag. Te moeilijk, te weinig tijd, te duur…

Een menu bestaande uit lokale, bio en fair trade ingrediënten is voor ons dé duurzame match! Deze workshop maakt je wijzer hoe jouw supermarkt je bewuste consumptiegedrag probeert te sturen. Maar ook hoe jij als consument impact kan hebben op het duurzame aanbod van je supermarkt!

Bianca De Wolf Coördinator FairTradeGemeente

In deze workshop krijg je meer inzicht over hoe je keuzes beïnvloed worden tijdens het winkelen. Want nog meer dan we kunnen vermoeden wordt onze eigen ‘bewuste’ keuze beïnvloed door onze favoriete winkel of supermarkt. Samen brengen we een sterk signaal naar de supermarkt om van duurzaam steeds en overal de makkelijkste keuze te maken voor iedereen.

Praktisch

Wanneer? Woensdag 27 april vanaf 19u
Waar? Cultuurhuis De Warande, ‘Tuinzaal’, (Warandestraat 42, 2300 Turnhout).
Er is parkeergelegenheid onder de Warande.
Prijs? Gratis!

Verloop:

  • 19u: Verwelkoming
  • 19.30u: Start workshop
  • 22u: Einde

Schrijf je in