(Eigen)wijs in de supermarkt in Leuven

Wat zijn de truken van de foor waarmee supermarkten jou verleiden? En kunnen we die ook inzetten om van duurzaam de makkelijkste keuze te maken? In Leuven word je ontvangen door de lokale afdeling van Ferm voor deze gratis workshop boordevol boeiende inzichten en leuke weetjes om na te vertellen.

Uit onderzoek weten we dat gezonde voeding, duurzaamheid en eerlijke prijs hoog scoren bij de consument. Maar in de praktijk blijkt dat we er veel minder in slagen om die overtuiging om te zetten in aangepast koopgedrag. Te moeilijk, te weinig tijd, te duur…

Ferm draagt gezonde voeding, korte keten en eerlijke handel hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk dat de consument bewust en kritisch omgaat met voeding.

Inge Rom Medewerker Aanbod bij Ferm vzw

In deze workshop krijg je meer inzicht over hoe je keuzes beïnvloed worden tijdens het winkelen. Want nog meer dan we kunnen vermoeden wordt onze eigen ‘bewuste’ keuze beïnvloed door onze favoriete winkel of supermarkt. Samen brengen we een sterk signaal naar de supermarkt om van duurzaam steeds en overal de makkelijkste keuze te maken voor iedereen.

Praktisch

Wanneer? donderdag 12 mei vanaf 19u
Waar? Ferm, Remylaan 4B, 3018 Wijgmaal (Er is parkeergelegenheid aan het gebouw + Treinstation van Wijgmaal is vlakbij).
Prijs? Gratis!

Verloop:

  • 19u: Verwelkoming
  • 19.30u: Start workshop
  • 22u: Einde

Schrijf je in