Koninginnenhapje
Neem een grote kookpot en vul met koud water. Voeg de grofgesneden selder, prei, wortel, ui en de kruiden toe en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat gedurende een uurtje zachtjes sudderen. Haal de kip uit de kookpot en laat afkoelen. Zeef de bouillon.
De schoongemaakte champignons in schijfjes snijden en stoven in wat boter, kruid met peper en zout, hou apart.
Meng het gehakt met het ei en paneermeel en breng op smaak. Rol er kleine balletjes van en kook ze gaar in een weinig kipbouillon.
Haal het kipvlees van het karkas en verdeel in hapklare stukken.
Maak de saus
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat even koken. Blus met de 1 l bouillon. Laat doorkoken. Voeg de room toe en het citroensap en breng op smaak Voeg de champignons, balletjes en kipvlees toe, breng tot het kookpunt. De bladerdeeggebakjes opwarmen in de oven en daarna vullen.
Aardappelen
Verwarm de over voor op 220°C. Schil de aardappelen, wassen, drogen en in grove, gelijkmatige stukken snijden. Mengen met de olijfolie, peper en zout en in de oven plaatsen gedurende 30 tot 40 min. Halverwege even losmaken van de bakplaat met een houten lepel.
Broccoli
Een klein stukje van de onderste steel verwijderen en dan mooi de roosjes (+ steel) in verschillende porties snijden. Mengen met de olijfolie, peper en zout en de in een vuurvasts schotel of braadslede leggen (zorgen dat de stukjes niet op elkaar liggen). De laatste 15 tot 20 minuten mee in de oven bij de aardappelen schuiven.