Lenterolletjes met asperge

Lenterolletjes met asperge

Smaak het seizoen en combineer asperges met radijsjes in deze frisse lenterolletjes.

Ingrediënten voor 2 personen.

  • 12 groene asperges
  • 6 rijstvellen
  • 200 g gekookte, gepelde gerst
  • 1 kleine rode uit
  • 3 radijsjes
  • enkele takjes koriander
  • 3 el. olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de asperges af op 7 of 8 cm en snijd vervolgens ook de rest van de stengel in kleinere plakjes.

  2. Dompel de stukjes asperge gedurende 1 minuut onder in een pan met gezouten kokend water. Laat uitlekken.

  3. Meng in een kom de gerst, gesnipperde ui, gehakte koriander en de aspergeplakjes.

  4. Breng op smaak met wat olijfolie, zout en peper.

  5. Snijd de radijsjes in plakjes. Bevochtig een vel rijst en leg het op een doek. Leg er vervolgens 2 aspergepunten en 3 plakjes radijs op en bedek met het gerstmengsel. Rol het rijstvel tot slot voorzichtig op en vouw de zijkanten samen. Herhaal dit voor de overige rolletjes.

Serveer met sojasaus. Smakelijk!