SDG Voice

Ik ben meer dan mijn kassaticket = SDG Voice

De Belgische overheid selecteert al drie jaar ambassadeurs om het grote publiek warm te maken voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties. De jury selecteerde Ik ben meer dan mijn kassaticket omdat het concreet werk maakt van 3 Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Wat zijn de SDG's?

Wat zijn de SDG's?

In september 2015 worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDGs) formeel aangenomen door de algemene vergadering van de VN met Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Gedurende de komende 15 jaar moeten 17 SDGs, die gekoppeld worden aan 169 targets, een actieplan vormen om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op de koers richting duurzaamheid te plaatsen. Deze doelen die één en ondeelbaar zijn reflecteren de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: het economische, het sociale en het ecologische aspect.

Deze doelen vormen een unieke fusie van twee mondiale agenda’s: duurzame ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking. De nadruk van deze agenda ligt op ‘universaliteit’, wat betekent dat de implementatie niet enkel in het Globale Zuiden moet gebeuren maar over de gehele planeet.

Lees meer over de SDG's...

Al drie jaar op rij kiest ook het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling een aantal ambassadeurs of ‘SDG Voices’ die het grote publiek warm maken voor de SDGs. In 2019 gaat deze eer naar de volgende zes organisaties: FairFin, VIA Don Bosco, Rikolto, Janssen Pharmaceutica (J&J), Hidrodoe en Ubuntu Festival.

Wij zijn SDG Voice!

Wij zijn SDG Voice!

Met Ik ben meer dan mijn kassaticket werden we gekozen als SDG Voice om ambassadeur te zijn voor deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen:

  • SDG 2: Geen honger dankzij duurzame voedselsystemen
  • SDG 12: Verantwoorde productie en consumptie
  • SDG 17: Partnerschap om de doelstellingen te bereiken

Hoe we dat aanpakken? Dat legt Hannelore Tyskens van Rikolto (Vredeseilanden) uit in deze video: