[11/12] Atelier Gent (3) - Startersfabriek

Ik ben meer dan mijn kassaticket Atelier Gent

In deze derde editie van meer dan mijn kassaticket gaan we samen met partners de handen ineen slaan om een gerichte publieksactie te plannen. We plannen in 2020 een actie voor en door consumenten. We willen aan Gentse beleidsmakers en supermarkten tonen dat burgers wakker liggen van wat er in de supermarktrekken ligt. Natuurlijk willen we het warm water niet uitvinden. 11 december brengen we zoveel mogelijk bewegingen, platformen, denktanken, organisaties... van burgers samen rond tafel om deze actie en haar draagvlak te maximaliseren!

Ik ben meer dan mijn kassaticket is een beweging van consumenten die van gezondere en meer duurzame voeding in de supermarkt dagelijkse kost wil maken. Ook al worstelen veel mensen om meer kwalitatieve keuzes te maken, we zijn meer dan het product en de prijs op ons kassaticket. We willen dat het verhaal van ons eten klopt van de producent tot op ons bord.

Je kassaticket zegt wat je koopt. Je kassaticket toont wat je daarvoor betaalt, maar het vertelt daarmee niet alles. Het vertelt niet dat je geeft om de planeet of om goede werkomstandigheden. Het vertelt ook niet dat je een gezonde keuze wil maken en eigenlijk ook niet dat je een eerlijke prijs wil betalen voor iedereen in de keten.

Inschrijven

Registreren doe je via het facebook event.

Klik op deze link en klik vervolgens op "tickets". Deelname is gratis.

Welkom vanaf 16u. We ronden af rond 19u.