Asperges met mousselinesaus en hazelnoten

Asperges met mousselinesaus en hazelnoten

We hebben er lang op gewacht maar nu steken ze eindelijk terug hun neus boven de aarde uit en kondigen ze de échte lente aan. Geniet ervan, want de asperges blijven niet lang meer!

Ingrediënten voor 2 personen.

  • 1 mooie bos asperges
  • 10 cl koolzaadolie van de eerste persing
  • 1 ei
  • koriander
  • 1 handvol hazelnoten
  • sterke mosterd
  • zout en peper

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller. Breek vervolgens de houterige onderkant af zodat alleen het malse deel van de stengel overblijft.
  2. Dompel ze 5 minuten in een pan met kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en spoel ze met koud water. Laat ze drogen op een doek.
  3. Scheid het eiwit van het eigeel en meng de dooier met de mosterd, zout en peper.
  4. Klop het mengsel op met een elektrische mixer en giet er terwijl een dun straaltje olie bij.
  5. Klop vervolgens ook het eiwit stijf en roer het voorzichtig door de mayonaise. Zorg dat het luchtig blijft.
  6. Plet de hazelnoten met de achterkant van een lepel of de zijkant van een groot mes. Rooster ze tot slot een paar minuten in een droge pan totdat ze heerlijk ruiken en goudbruin kleuren.

Serveer de asperges met de mousselinesaus en bestrooi met hazelnoten en koriander. Smakelijk!