(Eigen)wijs in de supermarkt in Sint-Truiden

Wat zijn de truken van de foor waarmee supermarkten jou verleiden? En kunnen we die ook inzetten om van duurzaam de makkelijkste keuze te maken? In Sint-Truiden ontvangt Rikolto je voor deze gratis workshop boordevol boeiende inzichten en leuke weetjes om na te vertellen.

Uit onderzoek weten we dat gezonde voeding, duurzaamheid en eerlijke prijs hoog scoren bij de consument. Maar in de praktijk blijkt dat we er veel minder in slagen om die overtuiging om te zetten in aangepast koopgedrag. Te moeilijk, te weinig tijd, te duur…

Goed eten voor iedereen: Het klinkt evident maar het is een hele opdracht. Probeer maar eens zelf keuzes te maken die goed zijn voor de planeet, voor de boer en voor je gezondheid. Winkelen lijkt dan soms op een hindernissenparcours… Maar kan het anders? Stof voor een interessant avondje!

Hannelore Tyskens Rikolto

In deze workshop krijg je meer inzicht over hoe je keuzes beïnvloed worden tijdens het winkelen. Want nog meer dan we kunnen vermoeden wordt onze eigen ‘bewuste’ keuze beïnvloed door onze favoriete winkel of supermarkt. Samen brengen we een sterk signaal naar de supermarkt om van duurzaam steeds en overal de makkelijkste keuze te maken voor iedereen.

Praktisch

Wanneer? maandag 10 oktobrer vanaf 19u
Waar? De Gazo, Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden
Prijs? Gratis!

Verloop:

  • 19u: Verwelkoming
  • 19.30u: Start workshop
  • 22u: Einde

Schrijf je in