Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250 g rijst (droogkookrijst, basmati, volkoren…),
  • 4 eieren,
  • 1 rode- en 1 groene (of gele) paprika,
  • 2 wortelen,
  • ½ Chinese kool,
  • 250 g champignons,
  • 200 g sojascheuten,
  • 1 ui,
  • 2 teentje look,
  • 2 el sojasaus,
  • 2 el arachideolie (of andere),
  • beetje boter,
  • 2 cm verse geschilde gember,
  • peper en zout.

Bereiding

De rijst gaarkoken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, losmaken met een vork. De groenten schoonmaken en wassen. De paprika’s, wortelen en Chinese kool in fijne reepjes snijden, champignons in vieren. De ui fijnsnijden en aanstoven in 2 el olie, geperste look en geraspte gember toevoegen en even laten meebakken. Wortel- en paprikareepjes toevoegen, even roerbakken. Champignons, Chinese kool en sojascheuten toevoegen, even laten meebakken. Rijst toevoegen en op smaak brengen met sojasaus, peper en zout.

Boter in een pan verhitten en vier spiegeleitjes bakken, kruiden met peper en zout.

Afwerking

Nasi goreng op bord scheppen en spiegeleitje bovenop leggen.

Tip

  • Als je zou werken met een restje (koude) rijst dan deze eerst opbakken in hete olie.
  • Uiteraard is dit een gerechtje waarin je enorm kan variëren in groenten vb. je kan werken met erwtjes, mini maïskolfjes, paksoi, courgette, allerlei soorten paddenstoelen, lente-uitjes…
  • De spiegeleitjes kan je vervangen door slierten omelet of het ei vervangen door kip- of kalkoenreepjes.