Gevuld pitabroodje

Gevuld pitabroodje

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 pitabroodjes,
  • 1 el olijfolie,
  • 1 rode paprika,
  • ½ Chinese kool (rest van gisteren),
  • 3 wortelen,
  • 1 kleine courgette,
  • 5 lente-uitjes,
  • 1 blikje maïs,
  • 1 kipfilet,
  • kruidenmengeling shoarma of je kan deze zelf maken (menging van 5 tl komijn, 4tl paprikapoeder, en 1 tl kaneel, uienpoeder, zout, chili, lookpoeder en curry).

Looksaus:

  • 3 el mayonaise,
  • 1 à 2 el melk,
  • 2 teentjes look,
  • 1 el gehakte peterselie,
  • peper en zout.

Bereiding

  • De kipfilet in hapklare stukken snijden, mengen met het kruidenmengsel en even laten marineren in de koelkast.
  • De groenten schoonmaken, wassen.
  • De rode paprika en Chinese kool in fijne reepjes snijden, de wortelen, lente-ui en courgette in fijne blokjes.
  • Alle groenten uitgezonderd de Chinese kool even wokken in hete olijfolie.
  • Uit de wok halen en mengen met de Chinese kool en maïs.

Saus:

  • Look persen en mengen met de mayonaise, melk (saus moet licht vloeibaar zijn) en peterselie.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Bak de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Afwerking

De pitabroodjes vullen en eindigen met de saus

Tip

  • Je kan kiezen om de groenten te mengen of ze apart op te dienen (iedereen vult het pitabroodje dan volgens zijn eigen smaak).
  • Je kan eindeloos variëren met de groenten vb. aubergine, venkel, komkommer, tomaten…
  • Je kan ze even wokken (afhankelijk van het soort van groenten) of ze rauw laten.
  • Je kan vegetarische wok reepjes je gebruiken of serveren met verschillende soorten kaas zoals: feta, geitenkaas…
  • Het is eveneens een bereiding om alle restjes van vlees, vis en groenten in te verwerken.