Winterse pasta-pesto

Winterse pasta-pesto

De pesto geeft in dit gerecht een extra kick door rucola toe te voegen. Je kan eindeloos variëren met pesto. Gebruik ook eens boerenkool of koriander en kies jouw lievelingspitten- of noten

Ingrediënten voor 4 personen. Bereidingstijd 45 minuten.

bio volkoren spaghetti 400g
blanke amandelen 75g
basilicum 1 pakje
Gran Moravia 100g
rucola 100g
prei 2 stuks
champignonmix klein 150g
champignonmix groot 300g
knoflook 1 teentje
olijfolie, gedroogde tijm, zout en zwarte peper

Bereiding

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in het kokende water zo'n 8 min. voor al dente en 10 min. voor beetgaar. Proef zeker even! Houd enkele eetlepels van het kookvocht apart.
  2. De pesto: mix de amandelen (zie tip), het basilicum, de helft van de Gran Moravia en de rucola met een goeie scheut olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Snijd de prei overlangs in, spoel goed, verwijder het harde uiteinde en snijd in ringen. Snijd de grote champignons in 4. Pel de knoflook en hak fijn.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur. Voeg de prei en knoflook toe en kruid met de gedroogde tijm. Bak verder tot de champignons hun vocht loslaten en dit opnieuw is verdampt. Breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Schep de pesto onder de spaghetti, voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe en meng met de groenten.

Afwerking en tips

Serveer de pasta pesto met de overige Gran Moravia. Smakelijk!

Tips

  • Je kan de noten ook eerst even roosteren in een pan zonder vetstof. Dit zorgt ervoor dat de noten in de pesto iets meer doorsmaken.

Waarom dit gerecht?

  • Astrid van Foodbag licht toe: "Minstens één dag in de week vegatarisch eten hoeft echt niet moeilijk of ingewikkeld te zijn en dit gerecht bewijst dat je alles makkelijk zelf maakt."