Heerlijke polenta pizza met spinazie

Heerlijke pizza polenta met spinazie

Start je week met deze lekkere en gezonde polenta pizza met spinazie. Gewoonlijk wordt pizza gebakken met gistdeeg maar voor een beetje afwisseling laten we je zien hoe je ook heerlijk pizzadeeg kan maken met maïsmeel. De pizza kan worden gevarieerd afhankelijk van het seizoen, zo kan je hem in de zomer bijvoorbeeld beleggen met gestoofde tomaten en verse basilicum.

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 150 g polenta
  • 600 g koe- of havermelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tot 5 handenvol spinazie
  • 1 lepel mozzarella
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Breng in een steelpan de melk aan de kook met de tijm, het laurierblad en een teentje knoflook. Haal van het vuur, dek af en laat een paar minuten trekken.
  2. Blancheer intussen de goed gewassen spinazie een paar minuten in kokend water en hak de resterende teentjes knoflook fijn.
  3. Haal de kruiden uit de melk en voeg al roerend met een garde de polenta toe. Breng op smaak met zout en peper en laat alles op laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen. Doe er dan een deksel op en laat de polenta 10 minuten staan. Spreid het hete mengsel vervolgens uit op een licht ingeoliede bakplaat.
  4. Verdeel de gekookte en goed uitgeknepen spinazie over de polenta, leg er plakjes mozzarella op, bestrooi met tijm, gehakte knoflook, zout en peper en besprenkel met een paar druppels olijfolie.
  5. Bak op 180°C gedurende ongeveer 15-20 minuten, net lang genoeg om de kaas te laten smelten.

Smakelijk!