Gezond broodbeleg: Erwtenspread en Bloemkoolspread

Lekker en gezond broodbeleg: Erwtenspread

Ingrediënten

  • 2 el Griekse yoghurt of ricotta kaas,
  • 100 g erwten (liefst diepvries),
  • 1 tl citroensap,
  • handvol verse muntblaadjes,
  • ½ rijpe avocado,
  • peper en zout.

Bereiding

De erwtjes (tijdig) laten ontdooien of enkele minuten in de microgolfoven plaatsen  2 min. op 400W. Meng de erwtjes met de andere ingrediënten en mix grof. Op smaak brengen met peper en zout.

Afwerking

Lekker op de boterham al dan niet belegd met wat sla en tomaten.

Tip

Lekkere gezonde dip bij het aperitief.

Bloemkoolspread

Ingrediënten

  • Een halve kleine bloemkool,
  • 1 ½ el mayonaise of dressing + 1½ el yoghurt of platte kaas,
  • ½ el currypoeder, peper en zout.

Bereiding

De bloemkool beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren. De mayonaise en yoghurt toevoegen. Op smaak brengen met currypoeder, peper en zout.

Afwerking

Lekker op de boterham.

Tip

Je kan een beetje kurkumapoeder toevoegen om de spread meer kleur te geven.