Geroosterde bloemkool uit de oven

Geroosterde bloemkool uit de oven

Deze ovenschotel is niet alleen lekker en gezond maar ook nog eens snel klaar! Ideaal voor op een drukke donderdagavond.

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 1 bloemkool in volle bloei
  • 1 el. paprikapoeder
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • 1 geraspte citroenschil
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en dompel de bloemkool onder in een grote pan kokend gezouten water. Laat het koken voor zo'n 2 à 3 minuten, zeker niet langer.

  2. Laat de bloemkool goed laten uitlekken en verwarm de oven voor op 180° C.

  3. Plaats de kool in de oven. Meng terwijl in een kom het paprikapoeder met de tijm, rozemarijn, oregano en de geraspte citroenschil. Voeg vervolgens olijfolie toe zodat het een bijna vloeibaar mengsel wordt. Voeg wat zout toe naar smaak.

  4. Bedruip de bloemkool regelmatig met dit mengsel tijdens de 35/40 minuten van het bakken.

*Serveer warm, in porties. Geniet! *