Dumplings met gebakken champignons

Dumplings met gebakken champignons en een pestoroomsausje

We gebruiken plantaardige Davai-dumplings. De kleine, gevulde pakketjes doen een beetje denken aan Italiaanse ravioli of tortellini. Je bereidt de dumplings in een handomdraai: even in de pan of in de oven en klaar.

Ingrediënten voor 4 personen. Bereidingstijd 40 minuten.

witte champignons 500 g, witte champignons 125 g, kerstomaten 200 g, Italiaanse kruiden 1 zakje, creamy bloemkool dumplings van Davai 20 stuks, room 200 ml, groene pesto 1 cup, Paesano naar smaak. Maar ook bakpapier, olijfolie, een scheutje balsamicoazijn, zout en zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de champignons in dunne plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de champignons in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Leg de kerstomaatjes aan één kant van de bakplaat, besprenkel met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn en kruid met de helft van de Italiaanse kruiden. Schik de dumplings aan de andere kant van de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, kruid met zout en zwarte peper en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Maak het sausje: verwarm de room en de groene pesto met de rest van de Italiaanse kruiden op een zacht vuurtje. Laat niet koken, maar rustig warm worden. Kruid met zwarte peper.

Afwerking en tips

Serveer de dumplings met de gebakken champignons en de geroosterde kerstomaatjes. Lepel de saus erover en bestrooi naar smaak met de kaas. Smakelijk!

Tips

  • Zo bak je champignons mooi goudbruin: laat de pan goed warm worden, zorg voor voldoende vetstof, geef de champignons genoeg plaats in de pan en voeg pas zout op het einde toe.

Waarom dit gerecht?

  • Astrid van Foodbag licht toe: "Davai-dumplings zijn 100% vegan. Bovendien plant deze leverancier per 100 verkochte dumplings een boom. Zo hebben we in 2020 samen 111 bomen geplant."