Volkorentoast met eiersalade, veldsla en asperges

Volkorentoast met eiersalade, veldsla en asperges

Een krokante toast met smeuïge eieren, en de eerste heerlijke asperges.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Eiersalade:

  • 5 eieren
  • ½ bos bieslook
  • peper en zout
  • 1 kleine gele ui
  • 1 el huisgemaakte mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 kl mosterd

8 dikke sneetjes volkoren brood of pistolee 2 botjes veldsla

750 gr witte Belgische asperges 1 potje kappertjes

Bereidingswijze

Schil de asperges, snij of breek het onderste harde stukje er af en kook 5 min gaar in kokend water.
Dep droog.

Eiersalade :

  • Kook de eieren 10 min in kokend water gaar;
  • Verfris onder koud water, pel en doe ze in een kom, plet ze grof met een vork;
  • Snij bieslook en ajuin fijn en voeg toe;
  • Roer er de mayo, yoghurt en mosterd onder;
  • Kruid af met peper en zout.

Toast het brood, beleg met veldsla, eiersalade en enkele asperges

Afwerking

Versier met kappertjes.

TIP: Deze toast met eiersalade is ook lekker met gegrilde seizoensgroenten.

Beste supermarkt, maak je van seizoensgroenten de makkelijkste keuze?

Laat hieronder weten aan je supermarkt dat ook jij meer bent dan je kassaticket.

We gebruiken je gegevens enkel om je op de hoogte te houden van deze campagne. Je kan op elk moment uitschrijven.