Volkorenpasta met oesterzwam, bloemkool (en chipolata)

Volkorenpasta met oesterzwam, bloemkool (en chipolata)

Een zalige pastaschotel met 3 soorten groenten om met het ganse gezin van te genieten.

VEGGIETIP: Chipolata’s zijn een lekker extraatje in deze schotel, maar laat ze gerust weg. Er zitten imers al keiveel vezels en 3 verschillende groenten in dit gerechtje.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350 g volkoren pasta
  • 500 gr oesterzwammen
    1 el boter
    peper en zout

  • 1 bloemkool
    300 g zure room
    peper en zout

  • 600 g chipolata
    1 el boter

  • 2 witloofstronkjes

  • 150 g parmezaan schilfers

Bereidingswijze

  • Snij de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar, doe ze in een grote pot en plet ze grof met een pureestamper;
  • Kruid met peper en zout en roer er de zure room onder;
  • Bak de chipolata’s gaar in een klontje boter en leg ze op een bord. Giet het vet af en bak in dezelfde pan de oesterzwammen, kruid even met peper en zout;
  • Kook de pasta gaar in een ruime pot met kokend gezouten water, giet af;
  • Meng de pasta onder de bloemkool met een soeplepel van het kookvocht, doe er ook een deel van de kaas bij, meng goed en schenk alles in je mooiste schotel;
  • Dresseer er de chipolata en oesterzwammen over;
  • Snij het witloof fijn, spoel onder koud water en dep ze droog.

Afwerking

Werk de schotel af met de drooggedepte witloof slierten en parmezaan schilfers.
Zet de schotel als een echte ‘la mamma' op tafel en schep uit.

TIP: Heb je nog over? Warm de schotel volgende dag op en serveer met een extra slaatje. Dat zal zeker nog smaken!

Sofie Dumont

Beste supermarkt, maak je van seizoensgroenten de makkelijkste keuze?

We gebruiken je gegevens enkel om je op de hoogte te houden van deze campagne. Je kan op elk moment uitschrijven.