Stamppot van andijvie met kippen- of groentenschnitzels en radijzensalsa

Stamppot van andijvie met kippen- of groentenschnitzels en radijzensalsa

Veggietip: Laat je de kippenschnitzel weg, kan je gestoomde groenten zoals knolselder of rapen paneren en bakken.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Stamppot

  • 1 andijvie
  • 1 grote zoete ui
  • klont boter
  • 800 g bloemaardappelen
  • 250 g zure room
  • peper en zout

Radijzen salsa

  • 10 radijsjes
  • 1 rode ui
  • 3 lenteuien
  • peper zout
  • 2 el appel azijn
  • 3 el mais olie

Schnitzels

  • 2 kippenborsten OF 1/2 knolselder en 2 raapjes
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 2 el sesamzaad
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl paprika poeder
  • 1 doosje paneermeel
  • 1 klont boter
  • 2 el arachide olie

Bereidingswijze

Stamppot

  • Was de andijvie grondig en zwier uit, leg blaadjes op elkaar en snij ze fijn;
  • Schil de ui, snij ze in schijfjes. Stoof de uien aan in een klontje boter, voeg de andijvie toe en laat stoven tot het vocht verdampt is;
  • Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar;
  • Voeg de gekookte aardappelen toe aan de andijvie samen met de zure room, peper en zout;
  • Stamp alles goed onder elkaar.

Schnitzels

  • Snij de kippenborsten doormidden in lapjes, klop ze eventueel nog platter tussen plastiek folie met deegrol;
    OF: schil en snijd een halve knolselder en enkele raapjes in grove stukken, stoom ze gaar en laat ze uitlekken;
  • Leg de kip (of de groentjes) in een ovenschaal;
  • Kruid met peper en zout;
  • Klop de 2 eieren goed los, verdeel over het vlees/groenten en meng goed;
  • Duw ze nu één voor één in een mengsel van paneermeel, sesamzaadjes, curry- en paprikapoeder
  • Bak goudbruin aan beide kanten in klont boter en scheut arachide olie.

Salsa

  • Was de radijsjes, snij ze fijn en doe ze in een kommetje;
  • Snij lente ui en ajuin fijn en meng ze onder de radijsjes samen met olie, azijn en wat peper en zout.

Afwerking

Schep de stamppot op de borden, verdeel de schnitzels en werk af met de salsa en enkele blaadjes rauwe andijvie.

Tip: Ik hou nog wat binnenste rauwe blaadjes van de andijvie over om als garnituur on top te serveren, lekker krokant en smaakvol!

Sofie Dumont

Beste supermarkt, maak je van seizoensgroenten de makkelijkste keuze?

We gebruiken je gegevens enkel om je op de hoogte te houden van deze campagne. Je kan op elk moment uitschrijven.