Gegratineerde hespenrolletjes met selder en aardappel-kaassaus

Gegratineerde hespenrolletjes met selder en aardappel-kaassaus

Selder is lekker zoet en past perfect in deze ovenschotel. De witte saus is van aardappel en kaas gemaakt. Super makkelijk! Hmmmmm...

Veggietip: Kan ook perfect zonder hesp, met gestoomde preislierten!

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 botten groene selder
8 sneetjes beenham OF 1 stammetje prei (veggie)

aardappel-kaassaus:
150 g gemalen gruyere kaas
1 kg bloem aardappelen
450 ml warme melk
1 el boter
peper zout muskaatnoot

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar met een snuifje zout, giet af;
  • Snij de onderkant van de selder eraf en verwijder de bladeren zodat je enkel takken overhoudt;
  • Spoel de selder goed schoon, en schil de buitenste bolle kant met een dunschiller tot de draden eraf zijn;
  • Snij ze in gelijke stukken, ongeveer de lengte van een stronk witlof;
  • Stoom ze 5 min gaar en dep ze droog;
  • Verdeel ze over de 8 sneetjes hesp, rol op en leg ze in een ovenschaal;
    Doe je het zonder de hesp? Snij dan een gewassen prei volledig in de lengte door, stoom gaar en rol deze slierten rond de selder;
  • Leg ze niet te kort op mekaar zodat er nog lekker veel aardappelsaus tussen kan;
  • Mix de aardappelen met de melk, boter, peper, zout en snuif muskaatnoot met een staafmixer, doe er dan de helft van de kaas bij en roer goed om, je moet een tamelijk lopende puree bekomen;
  • Giet de saus over de hespenrolletjes, strooi de rest van de kaas erover en gratineer 25’ aan 210°

Probeer zeker ook eens rolletjes met raapjes, knolselder of prei in plaats van selder.

Sofie Dumont

Beste supermarkt, maak je van seizoensgroenten de makkelijkste keuze?

Laat hieronder weten aan je supermarkt dat ook jij meer bent dan je kassaticket.

We gebruiken je gegevens enkel om je op de hoogte te houden van deze campagne. Je kan op elk moment uitschrijven.