Tortilla-feest

Tortilla-feest

Allemaal kommetjes op tafel en iedereen kan zijn eigen tortilla vullen. Feest!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 pak volkoren tortilla vellen
  • vegetarisch gehakt:
    500 g witte paddenstoelen
    1 el boter
    1 tl muskaatnoot
    1 tl selderzout
    1 tl kerriepoeder
  • 1 grote jonagold appel
    150 g chester kaas
  • 2 grote zoete uien
    1 el arachideolie olie
    1 kl. honing
    1 kl appelazijn
  • 4 dikke wortelen
    1 tl kaneel
    2 el olijfolie
    1 tl lookpoeder
  • 500 g spinazie
    2 el geweekte gemengde rozijntjes
    1 klontje boter
    peper en zout
  • yoghurt –kruiden saus:
    250 g Griekse yoghurt
    ½ bot peterselie
    1 bot koriander
    peper en zout
    1 kl honing

Bereidingswijze

  • Schil de wortelen, snij doormidden en nog eens in 2, meng goed met olijfolie, kaneel en lookpoeder, schik open op een bakplaat met bakpapier, laat 15_20 min roosteren op 200°;
  • Laat de spinazie in klontje boter slinken, kruid af en roer de rozijntjes onder;
  • Snij de paddenstoelen in fijne blokjes, bak in boter gaar en kruid af;
  • Schil en snij ui fijn in schijfjes, stoof ze aan in boter met honing en laat ze karameliseren op een zacht vuurtje onder een deksel, blus met azijn;
  • Doe alles voor de kruidensaus in hoge maatbeker en mix fijn;
  • Verwarm de tortillas even in de oven.

Afwerking

Zet alle kommetjes op tafel en beleg naar hartenlust.

Tip: Je kan hier alle kanten uit wat groentenvulling betreft, volg gewoon het seizoen, dan ben je goe bezig ;)

Sofie Dumont

Beste supermarkt, maak je van seizoensgroenten de makkelijkste keuze?

We gebruiken je gegevens enkel om je op de hoogte te houden van deze campagne. Je kan op elk moment uitschrijven.