Allemaal kommetjes op tafel en iedereen kan zijn eigen tortilla vullen. Feest!
Tortilla-feest
Tortilla-feest
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 pak volkoren tortilla vellen
- vegetarisch gehakt:
500 g witte paddenstoelen
1 el boter
1 tl muskaatnoot
1 tl selderzout
1 tl kerriepoeder - 1 grote jonagold appel
150 g chester kaas - 2 grote zoete uien
1 el arachideolie olie
1 kl. honing
1 kl appelazijn - 4 dikke wortelen
1 tl kaneel
2 el olijfolie
1 tl lookpoeder - 500 g spinazie
2 el geweekte gemengde rozijntjes
1 klontje boter
peper en zout - yoghurt –kruiden saus:
250 g Griekse yoghurt
½ bot peterselie
1 bot koriander
peper en zout
1 kl honing
Bereidingswijze
- Schil de wortelen, snij doormidden en nog eens in 2, meng goed met olijfolie, kaneel en lookpoeder, schik open op een bakplaat met bakpapier, laat 15_20 min roosteren op 200°;
- Laat de spinazie in klontje boter slinken, kruid af en roer de rozijntjes onder;
- Snij de paddenstoelen in fijne blokjes, bak in boter gaar en kruid af;
- Schil en snij ui fijn in schijfjes, stoof ze aan in boter met honing en laat ze karameliseren op een zacht vuurtje onder een deksel, blus met azijn;
- Doe alles voor de kruidensaus in hoge maatbeker en mix fijn;
- Verwarm de tortillas even in de oven.
Afwerking
Zet alle kommetjes op tafel en beleg naar hartenlust.
Tip: Je kan hier alle kanten uit wat groentenvulling betreft, volg gewoon het seizoen, dan ben je goe bezig ;)
Beste supermarkt, maak je van seizoensgroenten de makkelijkste keuze?
We gebruiken je gegevens enkel om je op de hoogte te houden van deze campagne. Je kan op elk moment uitschrijven.