Burgeronderzoek

Doe mee aan ons burgeronderzoek

Hoe ziet een supermarkt eruit waar je zonder moeite buiten stapt met een duurzaam gevulde winkelkar? Daar gaan we samen met onderzoekers en met jou naar op zoek.

Alle informatie over duurzame voeding vliegt ons om de oren. Zou het niet geweldig zijn als we in onze vertrouwde supermarkt zonder verpinken met een steeds duurzamere kar buiten lopen?

Hoe zou zo’n supermarkt eruit zien?

Waarom zoeken we dat niet gewoon eens uit, dachten wij zo.
Doen we!

Samen met wetenschappers en supermarktexperten starten Rikolto en Vorminglus Oost Brabant een onderzoek. Daarin mogen gewone burgers, consumenten zoals jij en ik, niet ontbreken.

Op 11 december komen we voor de derde keer samen. Verwacht nieuwe inzichten, maar de studenten zullen ook de spreekwoordelijke ‘pen’ van dit hele project aan jullie doorgeven. Wij zijn alvast benieuwd naar het verhaal dat we samen gaan schrijven

  • Wanneer? Op 11 december. We starten om 19.00u. Wij voorzien iets voor de honger.
  • Waar? De locatie (in Leuven) wordt nog meegedeeeld.

Ken jij iemand die hierin mogelijks interesse heeft? Nodig hem/haar dan zeker ook uit!

Dit project wordt opgezet door Rikolto en Vormingplus in het kader van de bredere beweging Ik ben meer dan mijn kassaticket. Een beweging van burgers die duurzame voeding in de supermarkt de gewoonste zaak van de wereld wil maken. Je kassaticket zegt wat je koopt, toont wat je daarvoor betaalt. Je kassaticket zegt veel... maar niet alles. Het vertelt niet dat je geeft om het milieu, goede werkomstandigheden en een eerlijke prijs voor iedereen. Misschien vertelt je kassaticket vooral dat je haast had. Dat je je weg niet vindt in het aanbod. Want ja... Wat is duurzaam en wat niet?

Ik ben meer dan mijn kassaticket is als SDG Voice ambassadeur voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Met dit burgertraject realiseren we mee SDG 12 (Verantwoorde productie en consumptie) en SDG 17 (Partnerschappen).

Ontdek meer over deze SDG's